5XX firmware

Tegelijk met de introductie van de OM5P, is de versie 5xx firmware beschikbaar gekomen. Dit is een significante verbetering voor CloudTrax. Het ziet er bekend uit, maar onder de motorkap is het volledig nieuw, met een groot aantal nieuwe functies en verbeterde functionaliteit. Op dit moment is 5xx firmware alleen nog beschikbaar voor de OM5P, maar zal binnenkort ook beschikbaar komen voor de OM2P accesspoints.

Indien u gelijk de nieuwe functionaliteit wil gaan testen, dan kunt u een OM5P/MR900 toe voegen aan een bestaand OM2P netwerk, waardoor het gehele netwerk van de nieuwe firmware zal worden voorzien (dus ook de OM2P series).
Aangezien de nieuwe firmware nog niet officieel is vrijgegeven voor de OM2P series, wordt geadviseerd om dit nog niet te doen bij live netwerken, maar voor een test netwerk kan dit al gedaan worden.

Verder is het nog even goed om te weten dat CoovaChilli momenteel nog niet ondersteund wordt in firmware 5xx. In cloudtrax netwerken met firmware 5.xx is de Chillispot AAA Captive Portal optie dus ook niet zichtbaar en instelbaar. Indien u dus gebruik maakt van een 3rd-Party Chillispot compatible AAA server, dan kunt u dus nog niet upgraden naar 5xx firmware.

De nieuwe 5xx firmware kent de volgende verbeteringen…

 

1. VERBETERDE CLIENT REPORTING / BANDWIDTH SHAPING
Het monitoren en beheren van gebruikers op uw netwerk is eenvoudiger geworden.

 

Layer 7 Deep Packet Inspection
Er zijn op dit moment meer dan 130 top sites en protocollen geïdentificeerd, waarmee het mogelijk is om te zien hoe uw bandbreedte gebruikt wordt. Bekijk in een taart diagram of bekijk alle data in een tabel door te klikken op “More”.

 

Live dynamische dataverkeer en gebruikers grafieken
Klikken op een deel van de taart diagram zal die site of protocol oplichten in the “top usage” diagram. Op dezelfde manier zal bij het klikken op specifieke wifi gebruikers hun gebruik getoond worden in de bovenste grafiek.

 

OS fingerprinting
Bekijk welk besturingsysteem uw wifi gebruikers hebben.

 

Layer 7 Bandwidth Shaping
Shaping rules om streaming audio en video prestaties te verbeteren, terwijl online back-ups en Bit Torrent verkeer beperkt worden.

 

Instelbare rapportage periode
De gebruikerslijst zal nu het verkeer tonen van de geselecteerde periode en SSID. Tot dusver was dit altijd een vaste periode van de laatste 24 uur. De opties zijn nu 2 uur, 1 dag, 1 week en 1 maand.
Verder werd tot nu toe alleen het verkeer van SSID#1 gemonitord echter met de nieuwe firmware ondersteund dit nu ook voor SSID#2.

2. FACEBOOK WI-FI INTEGRATIE
Gebruik Facebook Wi-Fi om klanten toegang te verlenen tot gratis internet door hun in te laten checken op facebook. Facebook Wi-Fi is gratis te gebruiken en is beschikbaar op SSID #1 (lees meer).

3. VERDERE VERBETERINGEN:

1 Sneller:
Alle grafieken zijn nu in Javascript voor verbeterde snelheid en interactieve mogelijkheden

2 Minder pop-ups:
Er is meer gewerkt met dynamische pagina’s of tabs in plaats van extra popup windows
Voorbeelden zoals “Clients” tabel, “More” tabel voor layer 7 verkeer

3 On-demand grafieken:
Individuele cliënt gebruik van grafieken worden nu on demand opgebouwd om de snelheid van de pagina te verbeteren.
De gebruikerslijst kan nu worden opgeroepen om verder de snelheid te verbeteren.

4 Verbeterde sortering:
Het sorteren van tabellen is verbeterd.

5 Rapportage van “Wired Clients”:
Tot nu toe werden deze niet meegenomen

6 Snellere repeater discovery:
Accesspoints kunnen elkaar sneller vinden over het mesh netwerk vanwege verbeterde scanning. Tevens wordt er multi-band mesh encryptie ook ondersteund.

7 Betere snelheids test:
Sterk verbeterde repeater-to-gateway snelheidstest is veel sneller en kan een hogere speeds aan.

8 Verbeterde captive portal:
Draait op alle access points en niet alleen op de gateway accesspoints.

9 Verbeterde AP isolation:
Werkt nu ook op multi-cast traffic.

10 Live reports:
Na inloggen ontvangen alle accespoints een trigger om CloudTrax direct bij te werken zodat rapporten up-to-date zijn.

11 Directe doorvoering van wijzigingen:
Wanneer dashboard wijzigingen worden aangebracht, worden deze onmiddellijk naar de accesspoints gestuurd. U hoeft niet langer 5 minuten te wachten.

12 Meerdere netwerk kaart overlays:
Verbeterde accespoint plaatsing / sizing met ondersteuning voor meerdere netwerk kaart overlays voor locaties of campus installaties.

13 Wide channels:
U kunt nu gebruik maken van brede kanalen op zowel 2,4 GHz en 5 GHz